Numele meu este Cotea Razvan si ma ocup cu fotografia de nunta si nu numai.

Sunt adeptul stilului documentar. Asta inseamna ca voi incerca sa surprind bucuria si atmosfera unica din ziua nuntii voastre asa cum ea este fara a intervenii foarte mult in decursul evenimentelor.

Imi place sa lucrez cu oameni sociabili si prietenosi.

Daca esti in cautarea unui fotograf  si crezi ca stilul meu ti se potriveste, nu ezita si contacteaza-ma.

" frameborder="0" allowfullscreen>

Fotograf profesionist

 

Dupa cum am spus si mai sus numele meu este Cotea Razvan si sunt Fotograf Profesionist .

Inainte de a fi un job pentru mine fotografia este o pasiune. Din acest motiv fac cu placere ceea ce fac si sunt devotat muncii mele.

Din nefericire pe aceasta pagina ar trebuii sa ma descriu pe mine. Lucru greu de facut pentru ca nu prea ma pricep la acest aspect.

Prefer sa ne vedem la o cafea si sa ne cunoastem  fata in fata .

Pentru ca totusi trebuie sa scriu ceva o sa scriu cateva cuvinte despre ce inseamna in opinia mea sa fi Fotograf Profesionist.

 

Ce inseamna mai exact asta?

Fotograful profesionist este acea persoana care activeaza ca fotograf full time, are un venit din aceasta meserie si isi poate asigura traiul de zi cu zi.

Pe piata din Romania si din Europa exista un trend in ultimii ani in care diferite persoane isi achizitioneaza un echipament foto semi profesional sau profesional si dupa ce exerseaza  cateva luni cu el fotografiind peisaje,flori si pe cei apropiati  se declara fotografi profesionisti.

Poate din dorinta de a face un ban in plus sau  chiar de a isi schimba job-ul…..

Nu zic ca e un lucru rau sau bun. Sa fiu sincer si eu am trecut prin aceasta etapa.

Din pacate a fi fotograf profesionist nu consta doar in a detine un aparat foto si a fotografiia tot ce iti iese in cale.

Treaba cu fotografia este mult mai vasta si mai complicata de cat cred majoritatea la inceput.

Pentru a fi un fotograf peste medie iti trebuie rabdare, timp liber pentru practica,devotament si dorinta de a devenii mai bun prin fiecare cadru pe care il faci.

Trebuie sa cunosti notiunile de baza ale fotografiei, sa cunosti echipamentul pe care il ai, sa sti sa folosesti programe de editare, si sa fi un om sociabil.

De ce ? Pentru ca lucrezi cu oameni  iar oamenii au nevoie de un fotograf relaxat si relaxant care stie sa vorbeasca si sa faca fata situatilor neprevazute.

Este ok sa fi fotograf profesionist in Romania?

Inca nu sunt convins de lucrul acesta. Piata acestor servicii in Romania este destul de dezechilibrata.

Sunt fotografi cu renume care fac o treaba excelenta dar si fotografi care au intrat peste noapte pe piata si nu stiu nici ei ce fac mai exact.

Din pacate clientii de cele mai multe ori nu stiu sa aleaga. Se gandesc doar la pret. Iar pretul mic oferit de cei la inceput de drum  ii face sa aleaga de cele mai multe ori.

Din acest motiv a aparut si dezechilibrul. Un client cere o oferta la 5 fotografi si cand primeste ofertele vede ca pentru acelasi serviciu diferentele de pret sunt foarte mari.

Acum fiecare Fotograf profesionist isi pune valuare pe munca lui si isi alege pretul cu care sa lucreze.

Ramane la latitudinea clientilor sa decida pe cine aleg. Ca sfat ….nu alegeti fotograful in functie de pret. Alegeti fotograful care va incanta cu imaginile create de el.

Daca vrei sa vezi  fotografii de la diferite evenimente si sa iti faci o parere de cum lucrez eu viziteaza Portofoliul meu.

 

fotograf profesionist
no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *