Numele meu este Cotea Razvan si ma ocup cu fotografia de nunta.

Sunt adeptul stilului documentar. Asta inseamna ca voi incerca sa surprind bucuria si atmosfera unica din ziua nuntii voastre asa cum ea este fara a interveni foarte mult in decursul evenimentelor.

Imi place sa lucrez cu oameni sociabili si prietenosi.

Daca esti in cautarea unui fotograf  si crezi ca stilul meu ti se potriveste, nu ezita si contacteaza-ma.

" frameborder="0" allowfullscreen>

Fotograf profesionist

 

Dupa cum am spus si mai sus numele meu este Cotea Razvan si sunt Fotograf Profesionist .

Inainte de a fi un job, pentru mine fotografia este o pasiune. Din acest motiv fac cu placere ceea ce fac si sunt devotat muncii mele.

Din nefericire, pe aceasta pagina ar trebui sa ma descriu pe mine. Lucru greu de facut pentru ca nu prea ma pricep la acest aspect.

Prefer sa ne vedem la o cafea si sa ne cunoastem  fata in fata .

Pentru ca totusi trebuie sa scriu ceva, o sa scriu cateva cuvinte despre ce inseamna in opinia mea sa fii Fotograf Profesionist.

 

Ce inseamna sa fi fotograf profesionist?

Fotograful profesionist este acea persoana care activeaza ca fotograf full-time, are un venit din aceasta meserie si isi poate asigura traiul de zi cu zi.

Pe piata din Romania si din Europa  exista un trend in ultimii ani in care diferite persoane isi achizitioneaza un echipament foto semi-profesional sau profesional si dupa ce exerseaza  cateva luni cu el, fotografiind peisaje,flori si pe cei apropiati  se declara fotografi profesionisti.

Poate din dorinta de a face un ban in plus sau chiar de a-si schimba job-ul…..

Nu zic ca e un lucru rau sau bun. Sa fiu sincer si eu am trecut prin aceasta etapa.

Din pacate, a fi fotograf profesionist, nu consta doar in a detine un aparat foto si a fotografia tot ce iti iese in cale.

Treaba cu fotografia este mult mai vasta si mai complicata decat cred majoritatea la inceput.

Pentru a fi un fotograf peste medie iti trebuie rabdare, timp liber pentru practica,devotament si dorinta de a deveni mai bun prin fiecare cadru pe care il faci.

Trebuie sa cunosti notiunile de baza ale fotografiei, sa cunosti echipamentul pe care il ai, sa stii sa folosesti programe de editare si sa fii un om sociabil.

De ce ? Pentru ca lucrezi cu oameni, iar oamenii au nevoie de un fotograf relaxat care sa stie sa vorbeasca si sa faca fata situatilor neprevazute.

Este ok sa fii fotograf profesionist in Romania?

Inca nu sunt convins de lucrul acesta. Piata acestor servicii in Romania este destul de dezechilibrata.

Sunt fotografi cu renume care fac o treaba excelenta dar si fotografi care au intrat peste noapte pe piata si nu stiu nici ei ce fac mai exact.

Din pacate, clientii, de cele mai multe ori, nu stiu sa aleaga si se gandesc doar la pret. Iar pretul mic, este oferit doar de cei aflati la inceput de drum si nu au o experienta profesionala care sa garanteze surprinderea celor mai frumoase si inedite momente din cadrul evenimentului.

Din acest motiv a aparut si dezechilibrul. Un client cere o oferta la 5 fotografi si cand primeste ofertele vede ca pentru acelasi serviciu diferentele de pret sunt foarte mari.

Acum fiecare Fotograf profesionist isi apreciaza munca si isi alege onorariul pentru care este dispus sa lucreze.

Ramane la latitudinea clientilor sa decida pe cine aleg. Ca sfat ….nu alegeti fotograful in functie de pret. Alegeti fotograful care va incanta cu imaginile create de el.

Daca vrei sa vezi  fotografii de la diferite evenimente si sa iti faci o parere despre modalitatea mea de lucru, viziteaza Portofoliul meu.

 

 

fotograf profesionist
no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *