Nunțile românești sunt pline de obiceiuri și tradiții frumoase, însă unele dintre ele nu-și mai au rostul în contextul actual al societății. Vom discuta așadar în cele ce urmează despre 4 obiceiuri de la nuntă care trebuie să dispară fie din pricina faptului că de-a lungul timpului au suferit niște schimbări total incompatibile cu viața modernă, fie pur și simplu sunt niște obiceiuri depășite care nu reușesc să îmbogățească nunta cu amintiri frumoase pentru toți cei prezenți.

Empire Events , Fotograf profesionist Cotea Razvan,Foto nunta,Videograf ,Servicii foto video ,

Photo By Cotea Razvan | Fotograf Nunta | https://www.cotearazvan.ro/ | Servicii Foto-video

5 obiceiuri de la nuntă care ar trebui să dispară

  1. Hora din fața blocului. Tradiția spune că după gătitul miresei, nuntașii bagă o horă în bătătura casei. Cu lăutari, cu tot ce trebuie. Problema e că la oraș, această tradiție creează mai multe probleme decât satisfacție. În momentul în care 15-20 de oameni se bucură și alte cateva sute de oameni înjură de mama focului de după perdelele apartamentelor din cauza zgomotului infernal, nu cred că mai are rost această horă. Sâmbătă dimineață oamenii vor să se odihnească după o săptămână de trudă, ultimul lucru pe care și-l doresc este să fie treziți din somn de tobe și trompete. Dacă tradiția are loc la țară, mai e cum mai e, dar să joci hora printre mașini, deranjând un cartier întreg, nu știu, nu cred că mai putem numi așa ceva tradiție frumoasă. Cum nuntașii au dreptul să se bucure, așa și cei din cartier au dreptul să se odihnească. Hora din fața blocului trebuie să dispară.
  2. Claxonatul în alai. Alaiul de nuntă este o tradiție veche, însă printre regulile de bază ale acesteia nu scrie nicăieri că trebuie să claxonezi pe drum. Claxonatul în alai trebuie să dispară din același motiv pentru care trebuie să dispară și horele de printre blocuri: deranjează. Dacă hora printre mașini deranjează un cartier întreg, claxonatul în alai reușește să deranjeze un oraș întreg. Ce rost are să ții o tradiție care-ți aduce mai multe înjurături decât gânduri bune? Gândiți-vă la oamenii de pe stradă care merg ori stau pe la semafoare, ca pietoni. Ei sigur trag o înjurătură în gând atunci când cineva le claxonează minute bune în cap. Așadar, fără claxonat în alai.
  3. Furatul miresei. Una dintre cele mai urâte tradiții de la nunta românească, prin prisma faptului că reușește să strice nunta pentru mulți dintre invitați. Din cauza acestui obicei, mâncarea întârzie la masă, nunta stă pe loc, unii invitați care nu participă la tradiție rămân pe la masă și dacă nu mor de foame, au toate șansele să-și dea obștescul sfârșit de plictiseală. Nunta trebuie să fie motiv de bucurie și distracție PENTRU TOATĂ LUMEA.
  4. Organizarea acasă. Deși pe întreaga planetă nunțile, petrecerile de nuntă mai bine zis că ele sunt problema, se fac la restaurante, departe oarecum de civilizație, în România încă mai există oameni care țin morțiș să facă noapte albă în cartier. Discutăm din nou despre nunțile la oraș, care din păcate pot să deranjeze foarte multă lume, mult mai multă lume decât cei care participă la astfel de evenimente. În plus, cei care organizează petrecerea acasă, printre blocuri cu corturi și alte minuni riscă să le fie stricată petrecerea nimeni altul decât Inspectoratul Teritorial de Poliție de pe raza municipiului în care se petrece. Cu siguranță unii vecini vor da telefon la 112 și amenzile pentru tulburarea ordinii și liniștii publice sunt destul de mari. Se poate lăsa chiar cu dosar penal, există și opțiunea de a încadra fapta la infracțiune dacă se insistă. Atunci, ce rost are?
  5. Darul. Din punctul meu de vedere, darul trebuie să dispară întrucât viața a evoluat în asemenea manieră în România, încât darul a devenit o afacere, nunta în sine a devenit o afacere din pricina darului. S-a transformat dintr-un eveniment al cărui scop era bucuria și petrecerea, într-un eveniment cu care unii miri încearcă să facă cât mai mulți bani. Cei care vin la nuntă nu trebuie constrânși financiar, trebuie chemați doar pentru că sunt persoane dragi și importante, prieteni apropiați, rude, etc.

Tags:obiceiuri de nunta,traditii de nunta,obiceiuri de la nuntă,Furatul miresei

Fotograf Bucuresti
Cel mai bun pret ! Facebook CoteaRazvan.ro
Bucuresti | Romania | 0735.359.999 | info@cotearazvan.ro

My Instagram