Despre sedinta foto in ziua nuntii

 

Ziua nunţii poate fi o corvoadă dacă nu ştim să ne organizăm timpul şi dacă nu există, desigur, comunicare. Astăzi îmi doresc să discutăm despre şedinţa foto din ziua nunţii. ‘Câte ore ar trebui rezervate?’, ‘Cum alegem decorul?’, ‘Câţi oameni ne vor asista la sedinţa foto?’, acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care şi le pune fiecare cuplu în parte. Ei bine, în continuare voi raspunde la toate şi voi încerca să încadrez subiectul acesta o dată pentru totdeauna (sau nu).

sedinta foto in ziua nuntii,avantaje si dezavantaje sedinta foto in ziua nuntii,ziua nuntii mele,planificare sedinta foto,cum sa faci sedinta foto

Criterii care trebuie respectate

Subtitlul sună foarte protocolar, dar nu este. Este vorba doar de câteva criterii pe care vă sfătuiesc să le respectaţi dacă decideţi ca sedinţa foto să aibă loc chiar în ziua nunţii. Primordial, asiguraţi-vă că pe tot parcursul celor maxim două ore aveţi alături domnisoarele de onoare şi cavalerii. Deşi nu pare ceva crucial, ei sunt personaje importante ale nunţii voastre: sunt băieţii cu care ieşi la bere, sunt fetele care au aflat primele că te căsătoreşti, sunt fraţi, verişori sau prieteni de o viaţă şi sunt acolo pentru voi doi.

După care, te sfătuiesc pe tine, viitoare mireasă, să ai toate pregătirile facute înainte de şedinţa foto astfel încât totul să fie perfect (pentru că ştiu că asta îţi doreşti).

Decorul pentru şedinta foto nu trebuie să fie unul complet unic şi spectaculos, cu toţii putem fi de acord că atmosfera contează cel mai mult dintre toate. Contează ca voi să fiţi relaxaţi şi liniştiţi şi totul va ieşi conform planului. Pe lângă asta, recomand tuturor clienţilor mei să îşi aleagă o locaţie care nu este departe nici de biserică, nici de restaurant.

Desigur, de la şedinţa foto nu trebuie să lipsească părinţii spitiruali, care au sarcina de a vă ghida la fiecare pas spre o căsnicie de succes.

 

De cât  timp avem nevoie?

Timpul alocat şedinţei foto nu poate fi generalizat, ţine de fiecare fotograf în parte şi de experienţa lui. Eu aş recomanda să aveţi la dispoziţie o oră sau două, astfel încât nici voi nici fotograful vostru să nu simţiţi presiunea timpul.

sedinta foto in ziua nuntii,avantaje si dezavantaje sedinta foto in ziua nuntii,ziua nuntii mele,planificare sedinta foto,cum sa faci sedinta foto

Photo By Cotea Razvan | Fotograf Nunta

Care sunt dezavantajele şedinţei foto în ziua nunţii?

Cum se întâmplă de fiecare dată, există şi o serie de contra argumente asupra subiectului.

În primul rând, şedinţa foto vă poate aglomera ziua şi poate fi o sursă de agitaţie şi stres. Chiar dacă este o parte importanta a evenimentului dumneavoastră şi chiar dacă, în teorie, nu ar trebui să fie decât un moment în care împreună imortalizăm şi celebrăm dragostea voastră, se poate transforma foarte uşor în două ore neplăcute şi obositoare. S-a întâmplat de atâtea ori ca programul nunţii să se decaleze, să existe întârzieri sau accidente minore care să dea totul peste cap. De aceea, recomand să luaţi cea mai înteleaptă decizie astfel încât să parcurgeţi cu plăcere şi bucurie fiecare capitol din ziua nunţii.

După care, dacă toate merg ca pe roate şi atât voi cât şi invitaţii voştri v-aţi ţinut de programul stabilit, şedinţa foto vă poate rupe de atmosfera nunţii. Ceea ce, nu este un lucru obligatoriu dar se poate întâmpla şi este bine să îl luaţi în considerare.

 

Tips and tricks

Nu recomand să mergeţi la şedinţa foto cu toţi invitaţii voştri. Iar când spun toţi, desigur, exagerez. Însă, şedinţa foto ar trebui înfăptuită cu naşii, domnişoarele şi cavalerii de onoare. Dacă se strâng mult prea mulţi oameni, fiecare îşi va dori să fie fotografiat într-un alt fel, cu un alt grup de persoane, într-un alt colţ al locaţiei şi asta nu va duce decât la decalarea programului. Ceea ce, vă asigur, nu ne dorim.

Mereu îmi place să am şedinţe foto cât se poate de perfecte, de aceea le sugerez clienţilor mei să îşi programeze şedinţele cu cel puţin două ore înainte de apus…astfel încât, până şi soarele să fie de partea noastră. Cât se poate de normal, nu?

Ultimul, dar nu cel din urmă, bucuraţi-vă de aici şi acum. Ştiu că sună foarte pompos şi ştiu, în acelaşi timp, că trebuie să vorbiţi cu toată lumea şi să faceţi pe plac tuturor iar vouă vi se pare că nu aveţi niciun pic de timp de stat la palavre.  Sfatul meu cel din urmă este să vă bucuraţi de voi doi şi de oamenii care vă sunt alături pentru că doar o dată este ‘ziua cea mare’.

Vrei sa vezi cum arata o Sedinta Foto After Wedding ?

 

sedinta foto in ziua nuntii,avantaje si dezavantaje sedinta foto in ziua nuntii,ziua nuntii mele,planificare sedinta foto,cum sa faci sedinta foto

 

Tags:sedinta foto in ziua nuntii,avantaje si dezavantaje sedinta foto in ziua nuntii,ziua nuntii mele,planificare sedinta foto,cum sa faci sedinta foto

My Instagram